(Introduce-ti seria aparat ex:850155211113)
Aer conditionat HVAC materiale de uz industrial Piese de schimb electrocasnice Produse profesionale Service suport clienti WPRO consumabile
   
Aer conditionat HVAC materiale de uz industrial Piese de schimb electrocasnice Produse profesionale  Produse profesionale
  Cataloage produse profesionale
  Oferta Promotionala
  Informatii masini de gheata
  Masini semiprofesionale pentru gatire
  Pastrare alimente
  Spalare
Service suport clienti WPRO consumabile Instructiuni de utilizare electrocasnice
whirlpool girl

Informatii masini de gheata


    


 

Date tehnice


 

Modelul

AGB 022 / G

AGB 024 / G

Dimensiuni

IxLxA   (mm)

590x555x535

850x555x535

Rezerva de gheata Kg

10

20

Productie de gheata in 24 h

Numar de cuburi in 24 h

24

3500

40

5500

Consum de apa in 24 h

84

140

Tensiune de alimentare

220 V monofazic + impamantare

220 V monofazic + impamantare

Consum de energie pe Kg de gheata

0.26 KWh

0.19 KWh

Masa neta  Kg

38

46

Puterea compresorului

1/5 cv – 210 W

1/3 cv – 340 W

 

 

 

Instalarea

 

In tava in care se strange gheata veti gasi un furtun de alimentare cu apa, un furtun de scurgere a apei, un plic care contine o paleta pentru inlaturarea ghetii, o palnie cu un furtun pentru curatarea periodica si patru picioare reglabile cu suruburi si piulite.

Montati picioarele in locurile prevazute in colturile interioare dupa cum urmeaza: intai insurubati cele patru suporturi cu filet si apoi fixati picioarele reglabile pe aceste suporturi.

Asezati aparatul pe podea si reglati picioarele astfel incat aparatul sa stea perfect orizontal.

Nu instalati masina de gheata in apropierea surselor de caldura, in nise sau sprijinita de panouri care ar putea impiedica buna circulatie a aerului intre grilele de aerisire ale aparatului.

Producerea cuburilor de gheata nu este garantata in locuri cu temperatura interioara mai mica de 10 C sau mai mare de 32 C.

 

 

Bransarea la apa

 

Bransati furtunele de alimentare si evacuare la racordurile potrivite prin gaurile situate in panoul din spate al aparatului. Infiletati furtunul de alimentare la un robinet cu apa rece care sa aibe capatul infiletat de ¾ “ Asezati extremitatea furtunului de evacuare liber intr-o conducta de evacuare cu sifon astfel incat sa se evite intrarea mirosurilor neplacute in aparat.

Furtunul de evacuare trebuie sa aibe o panta ma mica de 10%.

In cazul in care apa este foarte dura (contine mult calcar sau granule de magneziu) se recomanda introducerea intre robinet si furtunul de alimentare a unui filtru dedurizant care sa reduca duritatea apei  la valori normale. In functie de tipul filtrului, acesta trebuie schimbat sau curatat daca cuburile nu mai sunt transparente sau daca durata de formare a lor devine prea mare.

 

 

Bransamentul electric

 

Inainte de a folosi aparatul, asigurat-va ca voltajul indicat pe placa aparatului corespunde tensiunii din reteaua de alimentare cu curent electric. Impamantarea este obligatorie conform legii.

Atat bransametul electric cat si conectarea la apa trebuie executate de catre tehnicieni specializati, in conformitate cu normele locale.

Fabricantul este absolvit de toate responsabilitatile atat fata de persoane cat si fata de bunurile stricate in urma nerespectarii normelor.

Acest produs corespunde exigentelor directivei comunitare antiparazitare 82/499 CEE.

Eticheta portocalie a aparatului contine informatii tehnice si va sfatuim sa o pastrati lipind-o pe spatele acestui document.

 

 

Functionarea aparatului

 

Functionarea aparatului este in intregime automata. Formarea ghetii se realizeaza prin intermediul unei congelari progresive a picaturilor de apa care cad pe placa inclinata de congelare.

In momentul in care bucata de gheata ajunge la o anume greutate, un termostat automat intervine provocand dezlipirea ghetii care aluneca apoi pe grila de taiere care contine o rezistenta electrica filiforma alimentata cu o tensiune scazuta. Gheata este astfel taiata in cuburi care cad apoi in tava interioara.

            Formarea cuburilor se reia pana cand tava de strangere a cuburilor se umple. In acest moment un termostat va decupla in mod automat sistemul de fabricare a cuburilor.

            Fabricarea cuburilor se reia automat in momentul in care volumul cuburilor consumate scade sub un nivel minim prestabilit (totusi aparatul mentine temperatura scazuta in interior chiar daca nu se consuma cuburi de gheata). Apa rezultata din torpire este evacuata prin furtunul de evacuare.

 

 

                                    Punerea in functiune

 

            Inainte de a pune aparatul in functiune se recomanda curatarea acestuia conform instrctiunilor din sectiune privind intretinerea aparatului.

·         Introduceti cordonul de alimentare cu curent electric in priza

·         Deschideti robinetul de alimentare cu apa si apasati butonul verde (se presupune ca bransarea la apa a fost deja realizata conform sectiunii “Bransarea la apa”)

 

 

 

 

 

Reglarea greutatii cuburilor

 

Termostatul care determina greutatea cuburilor este reglat din fabrica astfel incat greutatea cuburilor sa fie optima. Exista totusi posibilitatea maririi sau diminuarii greutatii prin reglajul din butonul termostatului, reglaj facut cu ajutorul unei surubelnite. Intorcand termostatul spre dreapta greutatea cuburilor se mareste in timp ce intorcandu-l catre stanga greutatea lor scade.

Actionand asupra termostatului putem corecta functionarea aparatului pentru cazul in care temperatura ambienta depaseste limita de + 32 C sau este sub +10 C. Nu intoarceti niciodata butonul termostatului in afara limitelor indicate pe placa. Reglati greutatea doar dupa ce aparatul a functionat cateva ore (tava de strangere a cuburilor este umpluta pana la jumatate).

O reglare incorecta a greutatii poate sa dauneze bunei functionari a aparatului:

·         In cazul temperaturilor ambiente foarte ridicate, daca butonul termostatului este reglat pe valorile minime, greutatea cuburilor va fi atat de mare incat placa de taiere nu va putea functiona.

·         In caz contrar, greutatea ghetii fiind foarte redusa, formarea cuburilor va fi imposibila.

 

 

Reglarea nivelului getii

 

Termostatul de nivel al tavii de strangere al cuburilor este reglat din fabrica in pozitia medie optima. Totusi daca temperatura ambienta este mai mare de +32 C este necesar sa reglati indicatorul butonului termostatului in pozitia ☼ iar daca temperatura ambientului este mai mica de +16 C va fi necesar sa pozitionati indicatorul termostatului in dreptul simbolului *.

 

 

Intretinerea aparatului

 

Inainte de a incepe operatiunea de curatare debransati aparatul de la reteaua electrice si inchideti robinetul de alimentare cu apa. Se recomanda curatarea aparatului din cand in cand (la circa 6 luni) si deasemenea curatarea sistemului de alimentare. Frecventa acestei operatiuni depinde de duritatea apei: calcarul va forma dupa un timp de functionare depozite pe placa de refrigerare si in rezevorul de apa iar buna functionarea a aparatului va fi impiedicata. In acest caz se recomanda curatarea mai frecventa a aparatului.

Sistemul; hidraulic va fi curatat dupa cum urmeaza:

1.      Inchideti robinetul de apa si opriti aparatul apasand pe butonul verde

2.      Deschideti rezervorul si scoateti toate cuburile

3.      Deschideti busonul din interiorul cuvei pentru a evacua apa din rezervor

4.      Turnati in interiorul rezervorului cu ajutorul furtunului de curatare circa 1.5 l de apa amestecata cu 100 ml de otet sau cu 4 lingurite de suc de lamaie sau de acid citric

5.      Apasati cele doua intrerupatoare (verde si albastru) si lasati aparatul sa functioneze circa 40 de minute.

6.      Reapasati cele 2 intrerupatoare (verde si albastru) si turnati amestecul de curatare in cuva folosind palnia.

7.      Turnati in rezervor un amestec din 1.5 l apa si 2 lingurite de bicarbonat de sodiu, apasati cele 2 butoane(verde si albastru) si lasati aparatul sa functioneze cam 5 minute.

8.      Goliti aparatul si introduceti acum 1.5l de apa cu care il veti clati lasandu-l sa functioneze 5 minute.

9.      Scoateti palnia si furtunul dupa ce ati golit aparatul si reasezati busonul.

10.  Curatati interiorul rezervorului de gheata si garnitura usii cu o laveta inmuiata in apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu.

11.  Apasati intrerupatorul verde si dati drumul robinetului de alimentare cu apa: Formarea cuburilor va incepe automat.

 

Se recomanda sa indepartati periodic praful de pe condensator si de pe carcasa motorului folosind dispozitivul plat al unui aspirator. Pentru aceasta operatie scoateti grilajele situate pe lateralele  aparatului sau pe placa din spate dupa ce in prealabil l-ati debransat de la reteaua electrica.

 

 

Important

 

1.      Nu introduceti niciodata alimente sau bauturi in rezervorul de gheata pentru a evita astfel ca gheata sa prinda mirosuri neplacute si sa-si piarda puritatea sau transparenta.

2.      In cazul in care aparatul nu este folosit un timp indelungat, se recomanda sa inchideti robinetul de alimentare cu apa, sa scoateti cordonul de alimentare din priza, sa scoateti cuburile de gheata si sa scoateti apa din rezervor indepartand busonul. Lasati apoi usa deschisa pentru a evita acumularea de mirosuri neplacute.

 

 

Service

 

Daca aparatul nu functioneaza perfect sau nu functioneaza deloc, verificati aparatul conform urmatoarelor paragrafe inainte de a va adresa unui punct de service. Aceasta operatiune este foarte importanta intrucat taxa de deplasare si manopera vor fi pe cheltuiala dumneavoastra daca solicitarea se dovedeste nejustificata, chiar daca aparatul este in garantie.

1.      Compresorul nu functioneaza iar rezervorul de cuburi este gol. Verificati daca:

·         Aparatul este alimentat cu curent electric

·         Cordonul de alimentare este introdus in priza

·         Intrerupatorul albastru este apasat

 

2.      Compresorul functioneaza dar rezervorul de cuburi este gol.  Verificati daca:

·         Robinetul de apa este deschis

·         Termostatele sunt reglate conform instructiunilor de utilizare

 

3.      Cuburile de gheata nu au dimensiuni normale. Verificati daca:

·         Butonul termostatului de greutate este reglat corect

 

4.      Formarea cuburilor dureaza prea mult. Verificati daca:

·         Este posibil ca un depozit de calcar sa se fi format pe placa de inghetare. Pentru a-l inlatura procedati conform indicatiilor din sectiunea Ïntretinere”. In cazul in care depozitul de calcar se mareste foarte rapid, trebuie sa dotati aparatul cu un filtru de dedurizare sau sa schimbati filtrul deja montat

 

5.      Cuburile nu mai sunt transparente. Verificati ca apa de la robinet sa nu fie prea dura iar daca este dura dotati aparatul cu un filtru de dedurizare sau schimbati-l pe cel deja existent

 

6.      Nu mai este apa in rezervor. Verificati daca:

·         furtunul de evacuare este corect instalat

·         evacuarea apei nu este obturata in vreun fel

 

Daca in urma acestor verificari nu reusiti sa restabiliti functionarea corecta a aparatului adresati-va punctului de service comunicand natura defectului si modelul aparatului indicat pe eticheta de pe panoul din spate al aparatului.  

 


Aer conditionat si piese de schimb electrocasnice - masini de spalat rufe prin reteaua de service Whirlpool Romania

Lista completa pisese de schimb electrocasnice
All rights reserved © 2017 whirlpool-service.ro - by solcreation